• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka Tworzenia: Inspiracje i Wskazówki

Dokonując zakupów w kolosalnym supermarkecie, co praktycznie jest potrzebnym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, zauważamy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie gigantyczny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na stronie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości znakomite dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, które mają pomocny wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Jednak musimy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa w szeregu przypadków stosują takie triki, że dodają do pieczywa normalnego, pszennego albo żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika i sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

1. Zobacz szczegóły

2. Dowiedz się więcej

Z Pasją do Działania: Blog o Twojej Pasji

Categories: Hobby

Comments are closed.